Almanya’da Şirket Nasıl Kurulur?
İçindekiler
Almanya’da Şirket Nasıl Kurulur? Prosedürleri Nelerdir?
Almanya’da Şirket Nasıl Kurulur? Bunun için kurma prosedürleri ve bazı başvurulara ihtiyacınız bulunmaktadır. Almanya’da şirket kurmak isteyenler ilk önce Noter huzurunda bazı evrakları teslim ederek anlaşmalar yapılır. Noter’de yapılan anlaşmalar sadece bir başlangıçtır. Bu adımdan sonra bir çok başvuru ve banka hesabı açılması sonucunda gümrüksüz ve KDV’siz ticaret yapılabilir.
Almanya’da Şirket Nasıl Kurulur? Noter Şirket Açma Sözleşmesi
Noter’de Kurulum Sözleşmesi İmzalanması
Almanya’da şirket kurulumu için ilk olarak Noter’e önceden hazırladığınız evraklar ile randevu alarak başvurun. Evvelden hazırlanan evraklar ile işlemleri kolayca halledebilmemiz için Almanya’da uygulanan prosedürleri iyi bilmek gerekir. Noter’e sunduğumuz evraklar ile son olarak kurulum sözleşmesini imzalayarak ilk adımı burada atmış oluyoruz. Ticari adımı atmak için sadece sözleşme yapılması yeterli olmadığından yapacağımız diğer işlemler bulunuyor.
Almanya’da Şirket Açma İçin Banka Hesabı Gereklidir
Şirket Banka Hesabı Açılması
Almanya’da şirket açmak isteyenlerin banka hesabına ihtiyacı vardır. Bankalarda farklı prosedürler uygulanabiliyor. Ancak birçok bankada şahsi olarak bulunmanız gerekir. Yatırımcılar bu aşamada Türkiye’den öz sermayesini havale yoluyla gönderebilirler. Almanya’da öz sermaye limiti ise minimum 25.000 euro’dur. İlk stepte 12.500 Euro yatırma imkanı yine şirket açmak isteyenlere verilmektedir. Tabii şirket kurduktan hemen sonra en geç yıl sonuna kadar kalan miktarı yatırmanız kaydıyladır. Daha sonraki aşamalara yazımızın devamında yer verdik.
Almanya’da ticari başvurular ve diğer başvuru işlemleri
Ticari Sicil Kaydı ve Vergi Numarası Başvurusu
Almanya’da şirket kurmanın diğer aşamalarından biri Ticari Sicil kaydı başvurusu, vergi numarası başvurusu , Avrupa Birliği vergi numarası başvurusu, işveren numarası başvurusu, gümrük numarası başvurusu ve işletme ruhsatını aldık bunlardan sonra ticarete başlayabiliriz. Sadece Almanya’da değil tüm Avrupa’da ticaret yapabilir hale gelirsiniz. Bu işlemleri yaparken bir çok zorluk yaşayabiliyorsunuz. Özellikle Almanya şirket kurma prosedürleri ve aynı dili konuşma anlamında bir çok problemler görülmektedir. Bu işlemleri ayrıca yeminli mali müşavir yardımı ile 8 gün gibi bir sürede yapabilmektesiniz.
Almanya’da bulunan bir şirkete hissedar olmak
Şirkete Kimler Hissedar Olabilir?
GmbH sembolü şirketlerin isminin yanında vardır. GmbH açılımı tüzel bir kişiliği olan şirketi ifade etmektedir. Almanya’da Şirket Nasıl Kurulur? Öğrendiniz Peki şirkete kimler ortak olabiliyor onu öğrenelim. Bunun cevabı ise herkes olabilir. Bu konuda Almanya’nın sunduğu avantajlı farklılıklar vardır.
GmbH olan bir topluluğa %100 hissedar olunabiliyor. Bunun için avantaj olarak ise Almanya’da bir ticaretiniz, yatırımınız veya ikametgah konumunda olmanız gerekmemektedir. Yani Almanya ile bağlantınız olmasa da şirket sahibi olabilirsiniz. Bir çok ülkenin aksine Almanya’da avantaj sağlayan bir durumdur.
Bağlantılı şirketlerde hissedar olabilmektedir. Örneğin Türkiye’de var olan şirketiniz için Almanya’da bir şirkete hissedar olabilmektesiniz.
Bir cevap yazın